Priroda je za sve nas nesto izuztno i sto je neophodno za nas zivot. Priroda je deo naseg zivota i kao mi nje. Podelimo osecaje i shvatanje, znanje koje smo prikupili u nasoj prirodi, i upoznajmo se sa Autorom svega toga , koji je s'ljubavlju dao.
 
HomezdravljeCalendarGalleryFAQ/

Share | 
 

 Hoce li ikada vladati mir i spokojstvo?

Go down 
Vanja
Vanja
Vanja
avatar

: 138
: Belgija
Registration date : 16.08.2008

: Hoce li ikada vladati mir i spokojstvo?   31/8/2008, 17:49

:
Hoće li ikada vladati mir i spokojstvo?

KADA ih se upitalo što traže na odmoru u stranoj zemlji, na svaka 4 britanska turista gotovo je 3 odgovorilo: Mir i tišinu. Ali s obzirom na to da je zagađenje bukom svjetski problem, mnogi vjeruju da su pravi mir i spokojstvo samo pusti snovi.

Unatoč energičnim pokušajima da se smanji zagađenje bukom, možda se pitate je li realistično vjerovati da će se na tom planu ikada postići potpuni uspjeh. Što će biti s drugima koji ne dijele vašu zabrinutost?

:
Prepreke koje treba prevladati

Nije lako pričati s ljudima koji su neprijateljski nastrojeni, a kamoli ih navesti da dijele vaše mišljenje. Kad su se grupe bučnih tinejdžera počele sakupljati ispred zgrade u kojoj je Ron živio, on je poduzeo inicijativu da se s njima sprijatelji. Naučio je njihova imena. Čak im je pomogao pri popravku bicikla. Otada s njima više nema problema.

Razmotrite što proživljava Marjorie, samohrani roditelj s kćerkom tinejdžerske dobi, koja živi u stanu između bučnih susjeda. Stanari koji žive iznad nje nemaju tepiha na podu. Marjorie stoga počinje biti uznemirena kad čuje buku odozgo, koju rade djeca dok se koturaljkaju po stanu, loptaju ili čak skaču s kreveta. Još k tome i njihova majka hoda po kući u cipelama s visokom potpeticom. Marjorie je otišla do susjede i ljubazno je zamolila da budu malo tiši, ali se zbog jezične barijere nisu mogle sporazumjeti. Mjesno se općinsko vijeće ponudilo da joj pošalje tumača kako bi joj pomogao riješiti problem, pa sad čeka da se situacija razriješi.

Ispod nje živi čovjek koji svakog jutra između sedam i osam sati glasno sluša muziku koja ima konstantno snažne bas dionice. Nakon taktičnog pristupa čovjek joj je odgovorio da mu je ta muzika potrebna kako bi se oraspoložio za posao. Kako Marjorie izlazi sa svim tim na kraj?

Radim na samosvladavanju i strpljivosti, kaže ona. Promijenila sam svoj program, pa sjednem i čitam usprkos buci. I ubrzo se uspijem udubiti u knjigu. Tada više toliko ne primjećujem buku.

Heather, s druge strane, živi u stanu s pogledom na noćni klub, koji se nakon bučne noći zatvara u šest ujutro. Iako se na kraju žalila mjesnim vlastima, malo se toga učinilo da bi se zaustavilo uznemiravanje.

_________________
   Go down
  http://ruzabela.wwooww.net
Vanja
Vanja
Vanja
avatar

: 138
: Belgija
Registration date : 16.08.2008

: Re: Hoce li ikada vladati mir i spokojstvo?   31/8/2008, 17:50

:
Kraj buci?

Mnoge ljude potpuna tišina jako uznemirava i budi u njima jezu, zapaža dr. Ross Coles s britanskog Instituta za istraživanje sluha Vijeća za medicinska istraživanja. Prekrasan pjev ptica, nježno zapljuskivanje valova o pješčanu obalu, uzbuđeni povici djece ovi i drugi zvuci oduševljavaju nas. Iako trenutno možda čeznemo da se donekle oslobodimo buke, sretni smo što možemo imati prave prijatelje s kojima možemo razgovarati. Bog je obećao mir i spokojstvo svojim vjernim slugama.

U Bibliji psalmist izjavljuje: Smjerni će naslijediti zemlju, i nasladjivaće se množinom mira (Psalam 37:11). Božje nebesko Kraljevstvo kao vladavina uskoro će se umiješati u ljudska zbivanja (Danijel 2:44). Zatim će pod vlašću Krista Isusa vladati mir velik sve dok bude mjeseca (Psalam 72:7, St; Izaija 9:6, 7).
Možete biti uvjereni da će se božanskom intervencijom postići mir i spokojstvo koje svi mi želimo, baš kao što je Božji prorok Izaija prorekao: Mir će biti djelo pravde, što će pravda učiniti biće pokoj i bezbrižnost do vijeka. I moj će narod sjedjeti (...) na počivalištima tihim (Izaija 32:17, 18).

Čak i danas možete pronaći duhovni mir i spokojstvo na sastancima Jehovinih svjedoka u vašem mjestu. Iako se povremeno deseci tisuća sastaju radi obožavanja na velikim kongresima i tamo gdje se oni zajedno okupljaju doista buči od ljudi, žena i djece taj zvuk nije uznemirujuć već ugodan (Mihej 2:12, NW). Iskusite to i sami na sastanku Svjedoka u vašem mjestu ili pišite na odgovarajuću adresu na 5. stranici ovog časopisa kako biste stupili s njima u kontakt. Uživajte u pravom miru i spokojstvu u njihovom društvu sada, a možda i zauvijek.

_________________
   Go down
  http://ruzabela.wwooww.net
 
Hoce li ikada vladati mir i spokojstvo?
   
1 of 1

Permissions in this forum:
PRIRODA NAS DRAGULJ :: ZDRAVLJE :: SLOGA&NESLOG&COVEK U OVOM VREMENU-