Priroda je za sve nas nesto izuztno i sto je neophodno za nas zivot. Priroda je deo naseg zivota i kao mi nje. Podelimo osecaje i shvatanje, znanje koje smo prikupili u nasoj prirodi, i upoznajmo se sa Autorom svega toga , koji je s'ljubavlju dao.
 
HomezdravljeCalendarGalleryFAQ/УпутствоТражиРегиструј сеПриступи

Share | 
 

 Novo lice za Mailyn

Go down 
АуторПорука
Гост
Гост
Anonymous


ПорукаНаслов: Novo lice za Mailyn   24/8/2008, 23:24

Novo lice za Mailyn

Цитат :
ISPRIČALA MAILYNINA MAJKA

Zašto je Mailyn, moja draga 11-godišnja kći, trebala novo lice?
Dopustite mi da vam objasnim.

Mailyn je moja mlađa kći. Rođena je 5. kolovoza 1992. u kubanskom gradu Holguínu. Njen otac, sestra i ja bili smo presretni kad se rodila. No uskoro se dogodilo nešto što je pomutilo našu sreću. Nekoliko dana nakon poroda dobila sam vodene kozice, a mjesec dana kasnije dobila ih je i Mailyn.

U početku je izgledalo da je sve pod kontrolom, no s vremenom se Mailynino stanje pogoršalo, tako da je završila u bolnici. Pružena joj je dobra medicinska njega, no njen je imunološki sustav jako oslabio, pa je dobila neku infekciju. Primijetila sam da s jedne strane nosića ima neobičnu crvenu mrlju. Liječnici su utvrdili da je to crvenilo uzrokovala jedna rijetka i vrlo opasna vrsta bakterija.

Premda je odmah započeto liječenje antibioticima, u roku od nekoliko dana bakterija je počela uništavati Mailynino lice. Liječnici su na koncu uspjeli zaustaviti širenje infekcije, no Mailyn je dotad već gotovo potpuno izgubila nos, usnice te dio desni i brade. Osim toga, bakterija joj je na više mjesta oštetila jedno oko.

Kad smo je suprug i ja vidjeli, briznuli smo u plač. Kako se to moglo dogoditi našoj kćerkici? Mailyn je nekoliko dana ležala na odjelu za intenzivnu njegu i liječnici su mislili da neće preživjeti. Suprug mi je stalno govorio: ”Pripremi se za ono najgore.“ No, kad bih stavila ruku u inkubator i uzela je za ručicu, ona bi tako čvrsto stisnula moju ruku da sam bila sigurna da će preživjeti. Rekla sam suprugu: ”Naša kći neće umrijeti. No kako će takva živjeti?“ Svako jutro budili smo se misleći da je sve to možda samo ružan san.

Dok smo bili u bolnici, naša starija kći Maydelis, koja je tada imala šest godina, bila je kod mojih roditelja. Ona je jedva čekala da joj se sestrica vrati kući. Vidjela ju je kad smo je vodili u bolnicu. Tada je Mailyn izgledala kao prekrasna lutkica s velikim plavim očima. No kad je Maydelis sljedeći put vidjela svoju sestricu, ona je bila potpuno unakažena.

Цитат :
’Zašto moje dijete mora toliko patiti?‘

Nakon što je mjesec i po dana bila u bolnici, Mailyn je puštena kući. Budući da nismo htjeli da je itko vidi, nismo se vratili u svoj dom u gradu. Živjeli smo u jednoj maloj kući na osami, nedaleko od imanja mojih roditelja.

Mailyn nije mogla sisati, no u početku sam joj mogla polako davati svoje mlijeko kroz mali otvor na licu, koji se nalazio tamo gdje su joj prije bila usta. Kad su joj rane počele zacjeljivati, taj se otvor gotovo potpuno zatvorio. Hranila sam je na bočicu jer je mogla jesti samo tekuću hranu. Kad je Mailyn navršila godinu dana, vratili smo se u Holguín, gdje su je liječnici četiri puta operirali kako bi joj povećali otvor u predjelu usta.

Znala sam se pitati: ’Zašto moje dijete mora toliko patiti?‘ Tražila sam odgovor od ljudi koji se bave spiritizmom i molila se kipovima i slikama. No ništa od toga nije mi pružilo utjehu. Neumjesne primjedbe nekih naših rođaka i prijatelja još su me više uznemirile. Neki su mi rekli: ”Bog zna zašto sve to dopušta.“ Drugi su rekli: ”To je sigurno Božja kazna.“ Osim toga, stalno sam se pitala što ću reći Mailyn kad poraste. Još dok je bila jako mala, jednom je upitala svog oca: ”Zašto ja nemam nos kao i svi drugi?“ On joj nije mogao odgovoriti i otišao je van plakati. Ja sam joj pokušala objasniti što se dogodilo. Mailyn se još uvijek sjeća da sam joj znala reći kako joj je jedna mala buba pojela nos i usta.
Назад на врх Go down
Гост
Гост
Anonymous


ПорукаНаслов: Re: Novo lice za Mailyn   24/8/2008, 23:25

Цитат :
Temelj za nadu
Kad mi je bilo najteže, sjetila sam se da je naša susjeda Jehovin svjedok. Zamolila sam je da mi na temelju Biblije objasni zašto Bog dopušta da moja kćerkica toliko pati. Osim toga, upitala sam je: ”Ako je ta bolest zaista Božja kazna za nešto što sam ja učinila, zašto onda Mailyn mora ispaštati?“

Susjeda je počela sa mnom proučavati Bibliju na temelju knjige I ti možeš vječno živjeti u raju na Zemlji. Polako sam počela shvaćati da Bog nije kriv za to što se dogodilo Mailyn i da je njemu uistinu stalo do nas (Jakov 1:13; 1. Petrova 5:7). Stekla sam divnu nadu u to da će njegovo nebesko Kraljevstvo s Isusom Kristom kao kraljem ukloniti sve patnje (Matej 6:9, 10; Otkrivenje 21:3, 4). Ta me spoznaja jačala i poticala da pohađam kršćanske sastanke Jehovinih svjedoka. U početku mom suprugu nije bilo drago to što sam se počela zanimati za duhovne stvari. No, nije mi branio da proučavam Bibliju jer je vidio da mi to pomaže da se nosim s našom tragedijom.

Цитат :
Pomoć iz inozemstva

Kad je Mailyn imala dvije godine, za njen je slučaj saznao jedan poznati meksički stručnjak za plastičnu kirurgiju. On se ponudio da besplatno operira Mailyn. Prve operacije izvršio je 1994. Mailyn i ja ostale smo u Meksiku skoro godinu dana. U početku se nismo mogle povezati s Jehovinim svjedocima, pa nismo pohađale kršćanske sastanke. Ja sam zbog toga duhovno oslabila. No nakon nekog vremena jedan je Jehovin svjedok stupio u vezu s nama i tako smo ponovno počele dolaziti na sastanke i družiti se sa suvjernicima koliko god su nam okolnosti dopuštale. Kad smo se vratile na Kubu, nastavila sam proučavati Bibliju i duhovno sam se oporavila.

U to vrijeme mog supruga još uvijek nije zanimala Biblija. U nastojanju da kod njega pobudim interes za duhovne stvari, znala sam ga zamoliti da mi pročita neke odlomke iz biblijskih publikacija kako bih ih bolje razumjela. Na koncu je prihvatio biblijski studij jer se bojao da bi to što Mailyn i ja moramo tako često i dugo boraviti u Meksiku moglo loše utjecati na našu obitelj. Kad bismo bili duhovno ujedinjeni, smatrao je on, lakše bismo podnijeli to što povremeno moramo biti razdvojeni. Tako je i bilo. Godine 1997. moj suprug, moja starija kći i ja krstili smo se kao Jehovini svjedoci.

Za vrijeme naših prvih boravaka u Meksiku Mailyn je znala reći: ’Da mala buba nije pojela moje lice, sada ne bismo trebale biti daleko od tate i seke.‘ Svima nam je bilo teško što smo tako dugo morali biti razdvojeni. No sjećam se jednog posjeta Betelu, odnosno podružnici Jehovinih svjedoka, u Meksiku koji nas je jako ohrabrio. Mailyn je u to vrijeme govorila da ne želi ponovno ići na operaciju — po peti put za vrijeme tog boravka u Meksiku — jer je zacjeljivanje rana bilo vrlo bolno. No neki Jehovini svjedoci koji su služili u podružnici rekli su joj da će, ako bude hrabra i dopusti liječnicima da je operiraju, organizirati zabavu za nju kad se vrati iz bolnice. Tako je Mailyn pristala na operaciju.

Opisujući kako se tada osjećala, Mailyn kaže: ”Jako sam se veselila toj zabavi u Betelu. Zato sam bila veoma hrabra za vrijeme operacije. Na zabavi je bilo prekrasno, bilo je puno naše duhovne braće i sestara. Dobila sam mnoga pisamca koja još uvijek čuvam. Sve me to ohrabrilo i dalo mi snage da izdržim operacije koje su slijedile.“

Цитат :
Napredak i ustrajnost u kušnjama

Mailyn danas ima 11 godina i dosad je imala 20 plastičnih operacija lica. Premda su joj te operacije puno pomogle, ona još uvijek ne može potpuno otvoriti usta. Međutim, uvijek je bila hrabra i pozitivna. Osim toga, veoma cijeni duhovne stvari. Od svoje šeste godine uključena je u Teokratsku školu propovijedanja u našoj skupštini. Krstila se 27. travnja 2003. Jedno je vrijeme vodila čak tri biblijska studija. Jednom je u Meksiku razgovarala s nekim gospodinom koji je pristao na to da s njom proučava Bibliju. Mailyn ga je pozvala na Spomen-svečanost obilježavanja Kristove smrti i na druge skupštinske sastanke, koje je posjećivao s velikim zanimanjem.

Kad Mailyn propovijeda od kuće do kuće, neki je ljudi, nakon što vide njeno lice, pitaju jesu li to ožiljci od opeklina. Mailyn koristi tu priliku da bi im govorila o biblijskoj nadi u to da će joj u predstojećem Raju Jehova dati novo lice (Luka 23:43).

Teško je riječima opisati koliko je Mailyn propatila zbog operacija i ruganja druge djece. Što joj je pomoglo da sve to izdrži? Mailyn s pouzdanjem kaže: ”Jehova mi je uistinu stvaran. On mi daje snagu i hrabrost da ustrajem. Ne želim više ići na operacije jer mi liječnici više ne mogu puno pomoći. Oni mi nikad neće moći vratiti izgled koji sam imala kad sam se rodila. No znam da će mi u novom svijetu Jehova dati novo lice i da ću ponovno biti lijepa.“

:(
Назад на врх Go down
 
Novo lice za Mailyn
Назад на врх 
Страна 1 of 1

Permissions in this forum:Не можете одговорити на теме у овом форуму
PRIRODA NAS DRAGULJ :: ZDRAVLJE :: SVAKODNEVNE POTREBE, FAMILIJA.-
Скочи на: